Gesztenyés krémes másképp, csodásan sikerült

Karácsonyi sütemény, egyszerű, nem kell sütni, hamar elkészíthető és nagyon finom!

Hozzávalók

  • A „tésztához”
  • 500 g natúr gesztenyemassza
  • 280 g darált háztartási keksz
  • 200 g porcukor
  • 30 ml rum
  • A krémhez
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés/csomag)
  • 600 ml tej
  • 200 g porcukor
  • 250 g vaj
  • A tejszínhabhoz
  • 400 ml cukrozatlan habtejszín (hideg)
  • 4 – 5 ek cukor (ízlés szerint)
  • A babapiskótához
  • 200 ml tej
  • 30 ml rum
  • 20 db babapiskóta (kb.)

ELKÉSZÍTÉS

A gesztenyés krémes elkészítését a tésztával kezdjük. A „tésztához” a gesztenyemasszát egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a darált kekszet, a porcukrot és a rumot, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Befóliázzuk, és felhasználásig félretesszük.

A krémhez a pudingport 150 ml tejben csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és közepes lángon elkezdjük főzni. Amikor forró, hozzáadjuk a cukrot, és forrástól számítva kb. fél percig főzzük, hogy jól besűrűsödjön. Hozzáadjuk a vajat, és addig kevergetjük, míg el nem olvad. Fóliával lefedjük, hogy ne bőrösödjön, és félretesszük.

A hideg tejszínt a cukorral egy robotgép segítségével kemény habbá verjük.
Ha ezekkel megvagyunk, elkezdjük összeállítani a süteményt. A tepsi alját kibéleljük egy sütőpapírral, és a gesztenyés masszát belenyomkodjuk az aljába. Erre jöhet a pudingos krém fele. A tejben elkeverjük a rumot, és 2-3 másodpercre beleáztatjuk a babapiskótákat. A már beáztatott piskóta kerül a pudingos rétegre. A babpiskótás rétegen eloszlatjuk a puding másik felét, majd rákenjük a kemény habbá vert tejszínt. Szeletelés előtt legalább egy órára a hűtőbe tesszük a süteményt. Karácsonyi sütemény, egyszerű, nem kell sütni!
Ferencné Oravecz receptje