Skip to content

Fahéj szelet, ez finomabb lett, mint gondoltam

Nagyon egyszerű süti, amivel a család nem tud betelni! Ha valami egyszerű édességet készítenél, ezt érdemes kipróbálni! · ·

Hozzávalók:

  • Tészta
  • 40 dkg liszt,
  • 15 dkg margarin,
  • 20 dkg porcukor,
  • 4 ek, méz,
  • 1 db tojás,
  • 1-1,5 dl tejföl,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 1 kávéskanál fahéj.
  • A krémhez:
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl tej,
  • 2 csomag tejszín ízű puding.
  • A mázhoz:
  • 12 dkg tejcsoki, vagy tortabevonó
    1-2 ek, étolaj

Elkészítés

A lisztbe elmorzsoljuk a margarint hozzáadjuk a többi anyagot, tejfölböl annyit adunk hozzá hogy közepes keménységü tésztát kapjunk

4 részre osztjuk és kb 20 x35 ös lapokat nyújtunk, 180 C  on 8-10 perc alatt kisütjük

A krémhez a pudingot kevés tejjel és cukorral simára keverünk, a maradék tejjel felfözzük, majd lehűtjük, a marrarint a porcukorral és a van, cukorral simára keverünk majd hozzáadjuk a lehült pudingot és megtöltjük a lapokat. A tetejére csokimáz teszünk

Károly Körmend receptje

Loading