Skip to content

Ezt a finomságot elkészítheted ha vendégeket vársz, vagy ünnepekre, mert sok lesz belőle! Finom!

Akkor is elkészítheted, ha szeretnéd, hogy pár napra való finom édesség legyen otthon!

Hozzávalók 1 lap:

  • 2 evőkanál víz
  • 6 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt

Hozzávalók 2 lap:

  • 2 evőkanál liszt
  • 250 g cukor
  • 6 tojás
  • 150 g kókuszreszelék

A krémhez:

  • 300 g vaj
  • 6 tojássárgája
  • 8 evőkanál porcukor + 4 evőkanál porcukor
  • vaníliaaroma

Elkészítése:

Az első lap: A 6 tojásfehérjéből a cukorral és a 2 evőkanál vízzel habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a tésztát és közép meleg sütőben megsütjük.

Második lap: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat félretesszük. A 6 tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd a lisztet. Akkora tepsiben sütjük mint az első lapot, kivajazzuk, kilisztezzük és közép meleg sütőben megsütjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, csak utána vesszük ki a tepsiből.

Krém: a második lapból megmaradt 6 tojássárgáját 8 evőkanál porcukorral vízgőz fölött besűrítünk, addig kavargatjuk, amíg krém lesz belőle. Hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk. Tetszés szerinti mennyiségű vaníliaaromával ízesítjük. Ha kakaós krémet szeretnénk készíteni, akkor a tojássárgákhoz adjunk 4 evőkanál kakaóport is.

Összeállítjuk a süteményt: az első lapra kenjük a krémet, rátesszük a második lapot és erre tetszés szerint tehetünk csokimázat és megszórjuk kókuszreszelékkel de anélkül is finom. Miután összeállítottuk a süteményt, néhány órára nem árt hűtőszekrénybe tenni.

Csokimáz: 150 g porcukrot, 2 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál vízzel elkeverünk és lassú tűzön addig forrósítjuk, amíg máz lesz belőle. Amikor elvettük a tűzhelyről 2 evőkanál olajat keverünk bele. Miután kicsit hűlt, már használhatjuk is, még mielőtt besűrűsödik.

Loading