Skip to content

Ez a zöldség javított a látásomon, megtisztította a májam és a beleim! 60 évesen is jól érzem magam a bőrömben.

Több száz zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre, melyekkel megőrizhetjük és javíthatjuk egészségi állapotunkat és pozitívan hatnak ránk, emellett a legtöbb esetben még finomak is.
A cukorrépa az egyik olyan zöldség, amit szinte mindenki szeret, rengeteg ételben, italban felhasználjuk, nyersen, főve, sütve. Az édeskés íze és ropogós állaga összetéveszthetetlen és lenyűgöző mennyiségben tartalmaz B- vitamint, vasat, rezet, magnéziumot és káliumot. Ez az édes növényi tápanyag, fontos szervezetünk számára.

Fogyasszunk belőle amennyit csak lehet mindenféle formában, reggel naranccsal facsarva, napközben nyersen rágcsálva, ebédre párolva vagy ahogy tetszik. A bő mennyiség a lényeg, hogy elérjük a maximális hatást.

Az alábbiakban felsoroljuk miért érdemes naponta minél többször répát fogyasztani.

Tisztítja a látás, a májat és a vastagbelet.

Javítja a keringést: Répa stabilizálja a vérkeringést, felveszi a harcot az artériás hipertóniával szemben és javítja a vérnyomást.

Energetizál: egy stresszes, sűrű napon fogyasszunk répa dzsúszt mely azonnali energiával tölt fel.

Egészséges agyi funkciók: répa fogyasztásával betain és triptofán tartalmának köszönhetően nő az agyi kapacitásunk, javul a keringés.

Májtisztító: betain tartalma megakadályozza a zsír felhalmozódását is a májban.

Enyhíti székrekedést: Cukorrépa egy növényi rostokban gazdag, javítja az emésztést és a kiválasztási folyamatokat, így enyhíti a székrekedést.

Látásjavító: Répa fontos forrása az A-vitaminnak és a béta – karotinnak, melyek kezelik a látási problémákat.

Megelőzi a szívbetegségeket: nagy kálium tartalommal rendelkezik ami kiváló mert megakadályozza a stroke, szívroham és mindenféle szívelégtelenséget.

Mindezek fényében, hogy látjuk a cukorrépa bőséges egészségügyi előnyeit, feltehetjük magunknak a kérdést, miért ne tartozna bele a mindennapi étrendünkbe?

Loading