Több száz zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre, melyekkel megőrizhetjük és javíthatjuk egészségi állapotunkat és pozitívan hatnak ránk, emellett a legtöbb esetben még finomak is.
A cukorrépa az egyik olyan zöldség, amit szinte mindenki szeret, rengeteg ételben, italban felhasználjuk, nyersen, főve, sütve. Az édeskés íze és ropogós állaga összetéveszthetetlen és lenyűgöző mennyiségben tartalmaz B- vitamint, vasat, rezet, magnéziumot és káliumot. Ez az édes növényi tápanyag, fontos szervezetünk számára.
Fogyasszunk belőle amennyit csak lehet mindenféle formában, reggel naranccsal facsarva, napközben nyersen rágcsálva, ebédre párolva vagy ahogy tetszik. A bő mennyiség a lényeg, hogy elérjük a maximális hatást.
Az alábbiakban felsoroljuk miért érdemes naponta minél többször répát fogyasztani.
Tisztítja a látás, a májat és a vastagbelet.
Javítja a keringést: Répa stabilizálja a vérkeringést, felveszi a harcot az artériás hipertóniával szemben és javítja a vérnyomást.
Energetizál: egy stresszes, sűrű napon fogyasszunk répa dzsúszt mely azonnali energiával tölt fel.
Egészséges agyi funkciók: répa fogyasztásával betain és triptofán tartalmának köszönhetően nő az agyi kapacitásunk, javul a keringés.
Májtisztító: betain tartalma megakadályozza a zsír felhalmozódását is a májban.
Enyhíti székrekedést: Cukorrépa egy növényi rostokban gazdag, javítja az emésztést és a kiválasztási folyamatokat, így enyhíti a székrekedést.
Látásjavító: Répa fontos forrása az A-vitaminnak és a béta – karotinnak, melyek kezelik a látási problémákat.
Megelőzi a szívbetegségeket: nagy kálium tartalommal rendelkezik ami kiváló mert megakadályozza a stroke, szívroham és mindenféle szívelégtelenséget.
Mindezek fényében, hogy látjuk a cukorrépa bőséges egészségügyi előnyeit, feltehetjük magunknak a kérdést, miért ne tartozna bele a mindennapi étrendünkbe?