Skip to content

Ez a tejfölös arcmaszk, szinte azonnal feltölti a ráncokat. Érdemes kipróbálni!

Tekintettel gyors életvitelünkre és túlterhelt napjainkra, sokszor kimerültek vagyunk és ez sajnos kiül az arcunkra, hosszú távon és az öregedéssel, egyre láthatóbb nyomai lesznek bőrünkön. Vannak, akik genetikailag szerencsésebbek és kevésbé ráncosodnak, vannak, akik már huszonéves koruktól, idő előtt ráncosodnak. Megelőzésre és ráncfeltöltő kezelésére mutatunk egy jó receptet. A botoxhoz hasonlóan, kisimítja és rugalmassá teszi, valamint frissességgel tölti fel bőrünket, így javítva kinézetünket. Ezt a maszkot alkalmazzuk 3 egymást követő napon és a hatás nem marad el.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 400 ml tiszta víz
  • 5 evőkanál friss 100% sárgarépalé
  • 1 evőkanál tejföl

Ha van zöldség és gyümölcs centrifugánk, készítsük el házilag a sárgarépa levet, ha nincs, a hámozott, finomra reszelt répát tegyük sűrű gézbe és facsarjunk ki annyi levet amennyit csak lehetséges. Az egyszerűbb megoldás végső soron, ha bio boltban, van facsart leveket árusító helyen vásárolunk készen.

Oldjuk fel a keményítő egy kis vízben és jól keverjük el. A maradék vizet forraljuk fel és hagyjuk kissé kihűlni, de ne teljesen. Adjuk hozzá a feloldott keményítőt és főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután kevergetve hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a sárgarépa levét és végül a tejföllel keverjük simára.

Alkalmazzuk a maszkot a megtisztított arcon, nyakon és dekoltázson 25-30 percig. Meleg vízzel öblítsük le. Ha maradt a maszkból lefedve tegyük hűtőszekrénybe és 2-3 nap alatt használjuk fel.

Loading