Skip to content

Ez a recept valódi csoda! Káprázatos almatorta, ahogy még biztosan nem kóstoltad!

Az almás sütemények rajongói nem tudnak ellenállni ennek az édes finomságra. A tésztát elkészítheted egy sütésálló lábasban, vagy lekapcsolható oldalú tortaformában is, mindenhogy bámulatos lesz! A család kedvence!

Hozzávalók:

  • 100 g vaj,
  • 250 g cukor,
  • 7 evőkanál liszt,
  • 7 evőkanál cukor,
  • 1 tasak vaníliás cukor,
  • 6 db tojás,
  • egy citrom keresztelt héja,
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 7 nagy alma,
  • 6 evőkanál víz,
  • lekvár,
  • tejszínhab.

Elkészítés:

Egy 3 literes edénybe tegyük bele a 100 g felszeletelt vajat, a 250 g cukrot és a zsemlemorzsát, simítsuk az aljára. Az almát tisztítsuk meg, távolítsuk el a magvait. A magház üres helyére tegyünk lekvárt, ízlés szerint. Az almákat helyezzük az előkészített lábasba, amiben a cukor van. Az almákat rakjuk körbe és egyet tegyünk a lábas közepébe is. Tegyük be a sütőbe, addig süssük amíg a vaj és a cukor megolvad. Amíg az almák a sütőben vannak, készítsük el a tésztát. Kavarjuk ki habosra a tojások sárgáját 7 evőkanál cukorral, lassan adjunk hozzá 3 kanál vizet és keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet, majd a tojások felvert habját a mardék 3 kanál vízzel elkeverve. Lassan keverjük a habot a tojássárgás krémhez. Vegyük ki az almás lábast a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük rá a masszát az almákra és tegyük vissza a sütőbe. Süssük lassú tűzön. Amikor megsült vegyük ki a sütőből, ha azt szeretnénk, hogy szaftosabb legyen, locsoljuk be egy kevés almalével. Pár perc múlva tegyünk egy tálcát a lábas tetejére,  borítsuk rá a süteményt. Hagyjuk kihűlni, majd díszítsük tejszínhabbal. Tetszés szerint lekapcsolható oldalú tortaformában is elkészíthető, de fontos, hogy magas falú legyen. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, különben kifolyhat belőle a vajas cukor. Jó étvágyat!

Loading