Ez az almás joghurtos palacsinta egy ínycsiklandó finomság, amely egyszerre egészséges és rendkívül finom. Az alapanyagok – mint a reszelt alma, a zabpehely és a görög joghurt – könnyedséget és tápláló jellegzetességet adnak a tésztának. A rizsszirup természetes édességet biztosít, de akár más édesítőszerrel is helyettesíthető, a szénsavas víz pedig légiesen könnyűvé teszi a tésztát.
Hozzávalók:
- 100 g alma (durvára reszelve)
- 2 tojás
- 20 g rizsszirup
- 120 ml szénsavas víz
- 140 g görög joghurt
- 30 g zabpehely
- 120 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál fahéj
Ez a recept tökéletes választás, ha valami gyors, egészséges és könnyű desszertre vagy reggelire vágysz.
- Hámozd meg az almát, és reszeld le. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá. Keverd össze a tojássárgáját rizssziruppal, szénsavas vízzel és joghurttal.
- Keverd össze a lisztet, zabpelyhet, sütőport és fahéjat, majd forgasd bele az előzőleg elkészített tojásos keverékbe. Add hozzá a reszelt almát és a tojáshabot. Melegíts vajat vagy olajat egy serpenyőben, és süsd ki belőle a palacsintákat.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!