A savanyú uborka teszi csodássá a hétvégi ebédeket. Ki ne szeretné a burgonyapürét pörkölttel és roppanós savanyú uborkával? Na de mit kezdjünk az uborka levével? Hihetetlen mi mindenre felhasználható! Kár lenne kiönteni!
Gyomorégés
A gyomorégés remekül kezelhető néhány korty savanyú uborkalével. Nincs más dolgod, mint inni néhány kortyot a léből és a gyomorégés hamarosan elmúlik.
Leégés
A leégés után mindenki tejföllel keni be a bőrét, vagy borogatással próbálja enyhíteni az égő, fájó érzést. Az uborkalé ennél sokkal hatékonyabb! A leégett bőrfelületeket kenjük be uborkalével, a tünetek garantáltan enyhülnek. Használjuk, amíg a bőr meg nem gyógyul.
Fájó ízületek
Az uborkalé segít az ízületek ellazításában, ezért ha fájdalmat érzünk, csak igyunk belőle néhány kortynyit és hamarosan enyhülnek a panaszaink.
Torokfájás
Megfázás esetén a torokfájás sem marad el. Ilyenkor általában sós vízzel szoktak gargarizálni, pedig az uborkalé ennél sokkal hatékonyabb. Naponta több alkalommal gargarizáljunk sós vízzel és a torokfájás gyorsabban elmúlik!
A növényeknek is jót tesz
Vannak olyan növények, amelyeknek jót tesz ha időnként uborkalével locsoljuk meg őket. A hortenzia például sokkal szebb lesz, ha néha savanyúságlével öntözzük. Próbáljuk ki a növényeinken!
Edények tisztítása
Ha odaégett az étel, öntsünk egy ki uborkalevet az edénybe és hagyjuk állni. A savas folyadék felmarja a leégett szennyeződést, így könnyedén elmosogathatjuk.