A ma bemutatásra kerülő reszelt vagy más néven borzas sütemény az egyik legkönnyebben elkészíthető fantasztikus desszert, amit bármilyen lekvárral megtölthetünk.
Hozzávalók:
- 250 g vaj,
- 400 g liszt,
- 1 bögre cukor,
- 2 db tojás,
- 2 evőkanál tejföl,
- 1 teáskanál sütőpor,
- valamilyen sűrű lekvár.
Elkészítés:
Keverjük ki a vajat a cukorral jó habosra, majd adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Tehetünk bele vaníliát, szegfűszeget is ha szeretjük. Egy rugalmas tésztát kapunk. Tekerjük a tésztát fóliába és tegyük hűtőbe egy órára. Vegyük ki a tésztát a hűtőből és vágjunk le belőle 1/4 darabot, ezt tegyük a hűtőbe.
Nyújtsuk tésztát és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe (32 x 22 cm), majd kenjük meg lekvárral és reszeljük rá a hűtőből kivett tésztát.
Tegyük a sütőbe, süssük 180 fokon 35 – 40 percet.
Ha nem akarjuk lekvárral készíteni, nagyon finom cukorral párolt almával töltve. Tisztítsuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, vágjuk fel kockára és pároljuk cukorral 5 – 7 percet. Adjunk hozzá 2 kanál rumaromát és hagyjuk még lassú tűzön párolódni 10 percet. Jó étvágyat!