Ha valami egyszerű és finom sütire vágysz, ezt érdemes kipróbálnod, tényleg bámulatos.
HOZZÁVALÓK:
- 1 db tojás
- 1 bögre cukor
- ½ bögre étolaj
- 1 bögre tej
- 1 bögre darált dió
- 1 bögre rétesliszt
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- Tepsi mérete:
- 20×30 cm
- A krémhez:
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
- A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 5 dkg csokiforgács
ELKÉSZÍTÉS:
A tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzá adjuk apránként az étolajt, a tejet is.
A lisztet, diót, sütőport összekeverjük majd a fentiekhez fokozatosan bele adagoljuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróba!
A krém készítés: A pudingport a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük. A kihűlt tésztára simítjuk. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk.
A süteményt bevonjuk vele.
Csokiforgáccsal díszítettem a közepét. 1 bögre:2,5 dl
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Vass Lászlóné Edit receptje