Skip to content

Egy nagyon hasznos tipp, hogyan lehet megszabadulni még a legmakacsabb és régi foltoktól is a ruháidon! Csodás!

Ne siessük el kidobni őket – még javíthatóak!

Ezek az egyszerű háztartási tippek minden háziasszonynak jól jönnek! Én személy szerint felfedeztem egy fantasztikus dolgot, amivel végre megszabadulhatok az alapozó vagy más kozmetikumok nehezen eltávolítható foltjaitól. Nem tudtam, mit kezdjek velük, és kiderült, hogy milyen egyszerű!

Mindössze 20 perc és egy normál borotvahab kell hozzá, és az alapozó foltok eltűnnek. Még jó, hogy nem dobtam ki az alapozófoltos blúzokat, most rohanni fogok, hogy újraéleszthessem őket!

Ez a cikk igazi áldás mindenki számára.

Mindannyiunknak többször kellett már búcsút mondanunk kedvenc holminknak egy-egy folt miatt, amitől nem tudtunk megszabadulni. De ez ma megváltozik!

Van néhány hihetetlenül hasznos tippünk a különböző típusú foltok eltüntetésére. Segítenek tisztán tartani a ruhákat, és így hosszútávon élvezheti majd a viselésüket.

Valószínűleg legalább egyszer már leejtetted magadra a zsíros húst vagy ráöntötted a ruhádra a gyümölcslevet. Hány kedvenc darabot tettek már tönkre makacs foltok! Hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer, íme, hogyan lehet mindent tisztára mosni!

Hogyan lehet eltávolítani a foltokat a ruhákból

HASZNOS TANÁCSOK

Mosogatószer

Éppen egy fagylaltkelyhet élvezel, az elkezd olvadni, és hirtelen észreveszel egy foltot a ruhádon. Nem probléma! Áztasd 10 percig hideg vízben, adj hozzá mosogatószert, és mosd ki a szokásos módon.

Ammónia

Egy vidéki kirándulás után bármitől találhatsz foltokat! Egy nemrégiben történt grillezés biztosan emlékeztetni fog a ruhádon lévő zsíros foltra. Ha friss, akkor dörzsöljünk bele egy kis finom sót, mert az zsírtalanítja a szövetet. Az ammóniás alkohol makacs foltokat gyógyíthat.

Αspirin

Az aszpirin segít megszabadulni az izzadságtól. Önts 4 összetört tablettát egy pohár meleg vízbe. Áztasd bele a foltot, és hagyd rajta körülbelül 2 órán át, mielőtt kimosod.

Tej

Keverj össze 1 l tejet 2 evőkanál citromlével, így kiváló bogyós gyümölcsfolt-eltávolítót kapsz. Hagyd a ruhadarabot két órán át a folyadékban, majd öblítsd ki és mosd ki szappanos oldatban.

Borotvahab

A nők ősrégi problémája az alapozó a ruháikon. A legjobb módja annak, hogy otthon megszabadulj ezektől a foltoktól, ha borotvahabot kensz a szövetre, és 20 percig rajta hagyod. Aztán csak mosd ki.

Citromlé

Ez az összetevő segít eltávolítani a málna, az áfonya, a szőlő és más gyümölcsök, valamint a csokoládé foltjait. Préseld ki egy citrom levét, és keverd össze az ecettel 1 : 1 arányban. Vidd fel a keveréket a foltra egy vattakoronggal, és finoman dörzsöld át.

Ecet

A fehér ecet segíthet megszabadulni a ketchuptól. Fordítsd ki a foltos ruhadarabot, és mosd ki hideg vízben. Hagyd a folteltávolítóval együtt 10 percig a vízben, majd öblítsd le. Töröld le a foltot ecettel; ha nem tűnik el, ismételd meg az eljárást többször is.

Loading