Skip to content

Egy elronthatatlan lángos recept

A tésztához:

  • 400 ml langyos tej
  • 800 g liszt
  • 1 kocka friss élesztő
  • 150 ml olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fokhagymagranulátum
  • 1 csipet cukor

A tetejére

  • 200 g reszelt sajt
  • 1 csipet só a szóráshoz
  • 200 ml olaj a sütéshez
  • 1 pohár tejföl

Először készítsük el a tésztát. Keverjünk össze kb. 5 evőkanál langyos tejet az élesztővel és egy csipet cukorral egy magas falú edényben, szórjunk rá egy kis lisztet, és hagyjuk meleg helyen 15-20 percig kelni.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a maradék tejet, az olajat és a sót, majd adjuk hozzá az élesztős tejet, és gyúrjuk sima tésztává. Ízlés szerint dolgozzunk bele fokhagymagranulátumot is.

Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen 30 percig pihenni, hogy megduplázza a térfogatát.

Ezután osszuk a tésztát 10 egyenlő részre, és minden darabot nyújtsunk ki kör alakú, vékony lapokká a munkafelületen, úgy, hogy a széle kissé vastagabb maradjon.

Forrósítsunk fel olajat egy mély serpenyőben vagy fritőzben, és süssük ki a lángosokat mindkét oldalukon kb. 2 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

Tálaláskor szórjuk meg a lángosokat reszelt sajttal, sóval és kenjük meg tejföllel.

Loading