Skip to content

Egy egyszerű trükk, amivel a tészta a szemeid előtt jön föl. Ennél puhább már csak a felhő lehet! Csodás!

piskótát sokan ismerik, és ugyanakkor tudják azt is, hogy a szép piskóta ügyességet és nagy igyekezetet feltételez a háziasszony részéről. Most azonban szerkesztőink jóvoltából te is megtudhatod, mi a titka a vastag, de mégis puha piskótának!

A piskótasütés rejtelmei

Most megismerhetsz több piskótareceptet is, melyeket egyaránt elkészíthetsz hagyományos sütőben, vagy elektromos főzőedényben. Ahhoz, hogy valóban sikerüljön a puha, könnyed piskóta, nagyon pontosan be kell tartani a recept instrukcióit.

Egyszerű piskóta limonádéból

Hozzávalók:

  • négy tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 20 dkg szénsavas limonádé
  • 20 dkg növényi olaj
  • 40 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítése:

  • Mixerrel verjed fel a tojásokat, add hozzá a vaníliás cukrot és a cukrot.
  • Folyamatosan mixelve, öntsük hozzá az olajat és a szénsavas limonádét.
  • Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd a masszát alaposan keverjük össze.
  • Öntsük a masszát az elektromos főzőedény sütőrészébe, és állítsuk a készüléket 65 percnyi sütésre.
  • Miután a 65 perc eltelt, süssük újabb 65 percig. Ezután kapcsoljuk ki az elektromos főzőedényt, de hagyjuk benne a piskótát kihűlni – ez körülbelül 20 percet vesz igénybe.
  • Egy konyharuhára fordítsuk fejjel lefelé a főzőedény sütőrészét, és hagyjuk állni, amíg teljesen kihűl.
  • Az elkészült piskóta nagyon szép, puha, enyhén citromízű, és természetesen finom!

Loading