A piskótát sokan ismerik, és ugyanakkor tudják azt is, hogy a szép piskóta ügyességet és nagy igyekezetet feltételez a háziasszony részéről. Most azonban szerkesztőink jóvoltából te is megtudhatod, mi a titka a vastag, de mégis puha piskótának!
A piskótasütés rejtelmei
Most megismerhetsz több piskótareceptet is, melyeket egyaránt elkészíthetsz hagyományos sütőben, vagy elektromos főzőedényben. Ahhoz, hogy valóban sikerüljön a puha, könnyed piskóta, nagyon pontosan be kell tartani a recept instrukcióit.
Egyszerű piskóta limonádéból
Hozzávalók:
- négy tojás
- 25 dkg cukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 20 dkg szénsavas limonádé
- 20 dkg növényi olaj
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítése:
- Mixerrel verjed fel a tojásokat, add hozzá a vaníliás cukrot és a cukrot.
- Folyamatosan mixelve, öntsük hozzá az olajat és a szénsavas limonádét.
- Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd a masszát alaposan keverjük össze.
- Öntsük a masszát az elektromos főzőedény sütőrészébe, és állítsuk a készüléket 65 percnyi sütésre.
- Miután a 65 perc eltelt, süssük újabb 65 percig. Ezután kapcsoljuk ki az elektromos főzőedényt, de hagyjuk benne a piskótát kihűlni – ez körülbelül 20 percet vesz igénybe.
- Egy konyharuhára fordítsuk fejjel lefelé a főzőedény sütőrészét, és hagyjuk állni, amíg teljesen kihűl.
- Az elkészült piskóta nagyon szép, puha, enyhén citromízű, és természetesen finom!