Skip to content

Dobos torta, a felülmúlhatatlan kedvenc, mindig hatalmas sikere van!

Ünnepi alkalmakra mindig így készítem, megéri kipróbálni, tényleg elmondhatatlanul finom!

HOZZÁVALÓK

  • Piskóta:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 sütőpor
  • 8 kanál liszt
  • Krém:
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 50 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 4 evőkanál holland kakaó

ELKÉSZÍTÉS

2-szer 4 tojásból gáztepsi méretű piskótát sütünk. Ha kihűltek 6 csíkra vágjuk.

Krém: 4 dl tejben 4 evőkanál lisztet megfőzünk. Amikor kihűlt, hozzá keverünk 50 dkg vajat, 30 dkg porcukrot, és 4 evőkanál holland kakaót.

Megtöltjük a lapokat, az utolsó tetejére cukrot olvasztunk, amikor dermedni kezd, vizes késsel, határozott mozdulattal bevagdossuk.

Tetejére: Egy lábasba teszek 15 dkg kristály cukrot és lassú tűzön elkezdem olvasztani. Amikor már nem darabos, ráöntöm a piskótára, és én vizes késsel feldarabolom. 😊

Hó Pihe receptje

‎—Ez az igazi dobos torta, nagyon guszta a szemnek és finom

Forrás

Loading