Ünnepi alkalmakra mindig így készítem, megéri kipróbálni, tényleg elmondhatatlanul finom!
HOZZÁVALÓK
- Piskóta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 1 sütőpor
- 8 kanál liszt
- Krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 50 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 4 evőkanál holland kakaó
ELKÉSZÍTÉS
2-szer 4 tojásból gáztepsi méretű piskótát sütünk. Ha kihűltek 6 csíkra vágjuk.
Krém: 4 dl tejben 4 evőkanál lisztet megfőzünk. Amikor kihűlt, hozzá keverünk 50 dkg vajat, 30 dkg porcukrot, és 4 evőkanál holland kakaót.
Megtöltjük a lapokat, az utolsó tetejére cukrot olvasztunk, amikor dermedni kezd, vizes késsel, határozott mozdulattal bevagdossuk.
Tetejére: Egy lábasba teszek 15 dkg kristály cukrot és lassú tűzön elkezdem olvasztani. Amikor már nem darabos, ráöntöm a piskótára, és én vizes késsel feldarabolom. 😊
Hó Pihe receptje
—Ez az igazi dobos torta, nagyon guszta a szemnek és finom