Hozzávalók:
- Tészta
- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarim
- 2 db tojás
- 20 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütöpor
- Kb 1 dl tej ha kell hozzá
- Krém
- 1 liter tej
- 15 dkg liszt
- 4-5 ek kakaópor
- 35 dkg margarin
- 35 dkg porcukor
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- Tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek étolaj.
Elkészítés
A lisztbe elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sütöpot, porcukrot, a tojásokat és ha kell kevés tejet, könnyen nyújtható legyen, elosztjuk 6 részre és kb 20×30 téglalapra nyújtjuk, lisztezett tepsi hátulján 180 fokon sütjük, sütési idö kb 8 perc, (világos színü legyen).
Krém A liszthez adjuk a kakaóport, a tej egy részével símára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet és felfözzük és lehütjük.
A porcukrot a vaníliás cukrot a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként a felfőzött kakaós lisztet és jól kikeverjük, minden lapot megtöltjük kicsit lehütjük, majd a tetejére csokimázt teszünk
Károly Körmendi receptje
—-Nagyon szép a dobos szelet, nekem is ez a recept van meg. Tuti jó
—Szuperjól néz ki.Ezt én is megsütöm!
—Nagyon szeretjük és rég csináltam már
—Anyukàm sütötte !Nagyon finom volt.