Skip to content

Dobos szelet, nem is nehéz elkészíteni

Nagyon szeretjük és rég csináltam már, itt az ideje

Hozzávalók:

  • Tészta
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarim
  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütöpor
  • Kb 1 dl tej ha kell hozzá
  • Krém
  • 1 liter tej
  • 15 dkg liszt
  • 4-5 ek kakaópor
  • 35 dkg margarin
  • 35 dkg porcukor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • Tetejére
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 ek étolaj.

Elkészítés

A lisztbe elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sütöpot, porcukrot, a tojásokat és ha kell kevés tejet, könnyen nyújtható legyen, elosztjuk 6 részre és kb 20×30 téglalapra nyújtjuk, lisztezett tepsi hátulján 180 fokon sütjük, sütési idö kb 8 perc, (világos színü legyen).
Krém A liszthez adjuk a kakaóport, a tej egy részével símára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet és felfözzük és lehütjük.

A porcukrot a vaníliás cukrot a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk kicsinyenként a felfőzött kakaós lisztet és jól kikeverjük, minden lapot megtöltjük kicsit lehütjük, majd a tetejére csokimázt teszünk

Károly Körmendi receptje

—-Nagyon szép a dobos szelet, nekem is ez a recept van meg. Tuti jó

—Szuperjól néz ki.Ezt én is megsütöm!

—Nagyon szeretjük és rég csináltam már

—Anyukàm sütötte !Nagyon finom volt.

Loading