Skip to content

Diós, mákos bejgli, régóta kerestem egy nagyon jó receptet!

HOZZÁVALÓK

  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt,
  • 20 dkg ráma margarin,
  • 7 dkg porcukor,
  • kevés só,
  • 1,5 dkg élesztő,
  • 2 db tojás sárgája,
  • 1 dl tej
  • Mákos töltelék
  • 50 dkg darált mák
  • 20 dkg cukor,
  • 3 dl tej,
  • 3 dkg mazsola,
  • kevés vaníliás cukor és
  • fahéj,
  • 1 db citrom reszelt héja,
  • 1 kanál méz.
  • Diós töltelékhez:
  • 50 dkg dió,
  • 20 dkg porcukor,
  • fél deci tej,
  • 1 van. cukor,
  • 5 dkg mazsola,
  • 1 db citrom héja

ELKÉSZÍTÉS

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. A sütőlemezre papírt teszek, ráhelyezem a 4 db bejglit ne legyenek közel egymáshoz, sütés közben megnő a térfogatuk, ha nem fér egyre inkább külön süssük meg. Ettől lesz szép a mintázata.

Lekenem 1 db tojássárgájával hosszanti irányban ezután pihentetni kell úgy félórát. Majd lekenem de most keresztirányban!!!

A tojásfehérjével, megint pihentetem kb. félórát. A lényeg, hogy megszikkadjon a tetején a sárgája és a fehérje is. Megszurkálom villával a tetejét

Panni Nagyné receptje

Loading