Skip to content

Dédike most elárulja a titkát, mitől lesz puha-omlós a linzer! Finom!

A linzer csodás aprósütemény, de az is lényeges, hogy puha és omlós legyen. Csak így sütöm, mert ez a recept vált be és mindig pompásan sikerül. Jó választás minden alkalomra, ha egy kis aprósütivel lepnéd meg a családot.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt,
  • 40 dkg margarin,
  • 20 dkg porcukor,
  • 1 kk sütőpor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 tojás.

az összeragasztáshoz: lekvár.

Elkészítés:

Szitáld egy tálba a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, azután morzsolod bele a margarint.

Alaposan összegyúrjuk és folpackba csomagolva 30 percet a hűtőben hagyjuk pihenni (ez nagyon fontos!). Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk – kb. 4-5 mm vastagra, szaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük (szép világos színűre). Vigyázni kell vele, nehogy túlsüssük, mert akkor omlós helyett kőkemény lesz. (légkeverésnél 160 fokon, 10-12 percig).

Végezetül vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd ragasszuk őket össze lekvárral. Közvetlenül tálalás előtt ragasztom csak össze lekvárral, mert így nem szívja magába a tészta a lekvárt, és jó omlós marad.

Én porcukorral szoktam díszíteni szerintem úgy finomabb de ízlések és pofonok ki hogy, szereti. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig (2-3 hétig) eltartható, és finom omlós marad. Dédi mamám receptje!

Csertán Andrea receptje!

Loading