A kisunokámat egy finom süteménnyel leptem meg, nagyon örült neki, így hát el is nevezte!
HOZZÁVALÓK
- Piskóta:
- 6 tojás
- 10 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 12 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- Krém:
- 1,2 l tej
- 4 cs. vaníliaízű pudingpor
- 8 ek. cukor
- 400 g vaj/margarin
- 1 doboz őszibarack befőtt
- 4+1 ek. Nutella
- 50 g darabolt dió
- 50 g apróra vágott csoki
- kekszdarab a keksz méretétől függ
- A barackbefőttből díszítésre félreteszünk 2 db-ot, a többit felkockázzuk.
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, félretesszük.
A sárgákat a cukorral habosra kavarjuk, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. A lisztet, kakaót, sütőport összekeverjük, és beleforgatjuk a masszába. 175 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük sütőpapírral bélelt 25×35 cm-es tepsiben.
A tejet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra kavarjuk és a már kihűlt pudinggal simára keverjük, a krémet megfelezzük. Az egyik feléhez a felkockázott barackot, a másik felébe a Nutellát, a feldarabolt csokit, és a darabolt diót forgatjuk bele.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, az egyik lapot visszatesszük a tepsibe vagy tálcára, és megkenjük a Nutellás krémmel. Ráhelyezzük a másik lapot, a barackos krémet elsimítjuk rajta. Keksszel kirakjuk a tetejét. 1 ek. Nutellát meglangyosítunk mikróba, és a kekszek tetejére kenjük. /Nutellás-őszibarackos/
Gál Hedvig receptje