Ugye, hogy nem! Látva a gyerekeim ragyogó arcát, megérte a fáradtságot! Soha többet cukrászsüti… 😀
Hozzávalók
- 140 g vaj,
- 140 g liszt,
- 2 tojássárgája,
- 2 evőkanál tejföl,
- 1 evőkanál cukor és csipetnyi só.
Töltelék:
- 1/2 kg áttört, száraz tehéntúró,
- 6 evőkanál tejföl,
- 6 evőkanál vaníliával ízesített cukor,
- 6 tojássárgája + 6 tojásfehérje.
Elkészítés
140 g vajat, 140 g lisztet, 2 tojássárgáját, 2 evőkanál tejfölt, 1 evőkanál cukrot és csipetnyi sót gyúródeszkán széles késsel tésztává dolgozunk össze. A tésztát 1/2 óráig deszkán pihentetjük, majd a tepsi nagyságának megfelelően kinyújtjuk és félig megsütjük. 1/2 kg áttört, száraz tehéntúrót összedolgozunk 6 evőkanál tejföllel, 6 evőkanál vaníliával ízesített cukorral és 6 tojássárgájával. Végül könnyedén belekeverünk 6 tojásfehérjéből vert kemény habot, azután megkenjük vele a félig kisült tésztát, amellyel együtt visszatesszük a sütőbe, és teljesen megsütjük. Vaníliás cukorral meghintjük, szeleteljük.