Ma egy olyan sütemény receptjét hoztuk el nektek, amelynek a tésztája kakaós, a krémje vanília ízű és a teteje csokoládémázzal van bevonva, ettől olyan ellenállhatatlanul finom. A csokoládés krémcsoda titka a szirupos tésztában rejlik, ettől lesz annyira puha és ínycsiklandó.
Hozzávalók a tésztához:
- 100 g cukor,
- 5 db tojás,
- 50 g liszt,
- 30 g kakaó,
- 1/2 tasak sütőpor,
- egy csipet só.
Hozzávalók a sziruphoz:
- 250 g cukor
- 250 ml víz
A krémhez:
- 1 l tej,
- 6 evőkanál liszt,
- 100 g cukor,
- 3 tasak vaníliás cukor,
- 2 evőkanál puha vaj.
Hozzávalók a mázhoz:
- 180-200 g étcsokoládé,
- 50 ml olaj.
Elkészítés:
Készítsük el a tésztát, a tojásfehérjéket verjük fel a cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojások sárgáját. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaót, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Egy 28×18 cm-s tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát. 180 fokos sütőben süssük nagyjából 20 percig. Amikor megsült, hagyjuk kihűlni. Készítsük el a szirupot: a vizet és a cukrot tegyük egy edénybe, majd főzzük 10 percig, a forró szirupot öntsük a tésztára.
Készítsük el a krémet: a lisztet és a cukrot keverjük össze egy edényben, majd lassanként öntsük hozzá a tejet és kavarjuk el, hogy ne legyen csomós. Főzzünk lassú tűzön sűrű krémet belőle, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a vajat, keverjük jól össze. Miután a tészta magába szívta a szirupot, tegyük rá a krémet, simítsuk el, hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a mázat: olvassunk fel a csokoládét az olajjal együtt vízgőz fölött, majd öntsük rá a mázat a vaníliás krémre.
Hagyjuk a süteményt kihűlni, majd szeleteljük fel kockára.