Skip to content

Csodatúrósnak hívjuk, mert olyan könnyű, puha, hogy szinte hihetetlen

Hozzávalók:

  • 5db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15dkg kristálycukor
  • 10dkg rizsdara (aki nem gluténos —> búzadara)
  • 25dkg túró
  • 20dkg tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • porcukor a teteje meghintésére

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját 1 nagyobb tálba összekeverjük a 2 féle cukorral, a rizsdarával, a túróval, a tejföllel és a citrom reszelt héjjal.

A tojás fehérjét kemény habbá felverjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük. 1 sütőpapírral bélelt 35x20 (a miénk ekkora) tepsibe simítjuk a túrós masszát, és előmelegített sütőben 190°-on 35-40 perc alatt készre sütjük.

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, kevés porcukorral meghintve tálaljuk, és jó ízűen fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

Loading