Hozzávalók:
- 5db tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15dkg kristálycukor
- 10dkg rizsdara (aki nem gluténos —> búzadara)
- 25dkg túró
- 20dkg tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor a teteje meghintésére
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját 1 nagyobb tálba összekeverjük a 2 féle cukorral, a rizsdarával, a túróval, a tejföllel és a citrom reszelt héjjal.
A tojás fehérjét kemény habbá felverjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük. 1 sütőpapírral bélelt 35x20 (a miénk ekkora) tepsibe simítjuk a túrós masszát, és előmelegített sütőben 190°-on 35-40 perc alatt készre sütjük.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük, kevés porcukorral meghintve tálaljuk, és jó ízűen fogyasztjuk.
Jó étvágyat!