Annyira finom és édes, hogy még ünnepi alkalmakon is megállja a helyét!
Hozzávalók 4 főre
Tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 1 egész tojás + 1 tojás sárgája
- 5 dkg Rama
- 1 ek méz
- 1 kk. szódabikarbóna
- 30 dkg liszt
Krémhez:
- 1 l tej
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 2 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- 0,5 l hullala
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés
- A porcukrot, a tojásokat, a margarint és a mézet gőz felett összemelegítjük a tésztához.
- A szódabikarbónával összekavart liszttel összegyúrjuk.
2 lapot sütünk belőle zsírozott, lisztezett tepsi hátlapján. - A krémhez a tejet, a pudingport, a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojássárgát sűrűre főzzük.
- Állandó kevergetés közben kihűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük.
A két krémet összekavarjuk, majd a két lap közé kenjük.
Legalább egy éjszakát pihentetjük. - Másnap a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a lap tetejére simítjuk.
- Kockára szeleteljük, és tálaljuk. Sütési hőfok: 180°C
Tóth Erzsébet receptje!