Skip to content

Csodás madártej szelet, megnyalod mind a 10 ujjad utána! Finom!

Hozzávalók:

Tészta:
  • 8 db tojásfehérje
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1/2 cs sütőpor
Krém:
  • 8 db tojássárgája
  • 2 cs vaniliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
Tetejére:

4 dl tejszín vagy hulala hab

Elkészítés:

A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá a cukorral. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 25×35 cm-es sütőpapíros tepsiben,180 fokon 15 percig sütjük a tésztát.

A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a pudinggal, hozzáadjuk a tejet és sűrű krémet főzünk. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.

Összeállítjuk a sütit. A tésztát megkenjük a krémmel, rásimítjuk a tejszínhabot. Díszítjük tetszés szerint, én étcsokit olvasztottam a tetejére.

Megosztásokat köszönöm

Pakainé Hegedűs Andrea receptje

Loading