Skip to content

Csodálatos hordós bedobálós savanyúság! Nagyon finom!

Nagyon praktikus ez az eltevési mód, mert csak összekevered a levet, majd fokozatosan beledobálod azt, ami éppen érik, elraknál Uborka, patisszon, zöld paradicsom, paprika, gyöngyhagyma, káposzta, karfiol, töltött paprika, stb.

50 literes, 10 literes, edényre írom le a hozzávalókat. Garantáltan elálló.
Az alábbi mennyiség 50 l-hez elegendő.

Hozzávalók:

  • 12,5 liter víz,
  • 1 liter 20 % -os ecet,
  • 65 dkg só,
  • 1,25 kg cukor,
  • 38 gramm timsó,
  • 38 gramm citromsav,
  • 45 gramm natrium benzoat,
  • 13 gramm borkén por,

10 literes edényhez:

  • 5 liter víz,
  • 3 dl 20 %-os ecet,
  • 25 dkg só,
  • 1/2 kg cukor,
  • 5 gramm borkénpor,
  • 1,5 dkg timsó,
  • 1,75 dkg natrium benzoat,
  • 1,5 dkg citromsav

Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tároljuk.

Loading