Skip to content

Csodálatos gombás, csirkemelles kagylócskák

  • by

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 400 gr. gomba
  • 1 nagy hagyma
  • 100 gr. kemény sajt
  • 3 evőkanál tejföl

Töltelék:

Vékony csíkokra vágjuk a csirkemellet, hagymát, és gombát. A hagymát olíva- vagy növényi olajon átlátszóra pároljuk, hozzáadjuk a húst és 4-5 perc múlva a gombát, majd sózzuk, borsozzuk.

Addig pirítjuk, amíg a nedvesség elpárolog a gombáról, hozzáadjuk a tejfölt, és 5 percig pároljuk. Kész a töltelék.

Elkészítés:

A kagylótésztát megfőzzük, szűrőedénybe tesszük, és kicsit hűlni hagyjuk, hogy a kezünkbe vehessük. A tölteléket kanállal szedjük, és minden kagylót megtöltünk, reszelt sajtot teszünk a tetejére. Végül sütőbe tesszük és barnára sütjük őket.

Jó étvágyat!

 

Loading