Ma egy olyan egyszerűen elkészíthető sütemény receptjét hoztuk el nektek, amit nem lehet megunni. Mikor valami édes csodára vágysz, próbáld ki ezt a receptet, mindenki rajong majd érte.
Ma egy olyan egyszerűen elkészíthető sütemény receptjét hoztuk el nektek, amit nem lehet megunni. Mikor valami édes csodára vágysz, próbáld ki ezt a receptet, mindenki rajong majd érte.
Hozzávalók a tésztához:
3 db tojás,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál olaj,
4 evőkanál liszt,
1/2 tasak sütőpor.
Hozzávalók a fehér krémhez:
150 g cukor,
2,5 natúr joghurt,
vaníliás cukor,
300 ml habtejszín,
10 g zselatin,
Hozzávalók csokis krémhez:
150 g cukor,
200 g mascarpone
150 g étcsokoládé,
300 ml habtejszín,
10 g zselatin.
Hozzávalók a díszítéshez:
50 g tejcsokoládé,
kisebb fehér csokoládé darabok.
Elkészítés:
A tészta elkészítése: válasszuk ketté a tojásokat, a tojásfehérjét verjük fel, lassanként hozzáadva a cukrot, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 35 x 23 cm-s tepsibe vagy egy 28 cm átmérőjű kerek tortaformába tegyük a masszát, amelyet kibéleltünk sütőpapírral. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt süssük meg. Miután megsült hagyjuk hűlni.
A csokis krém elkészítése:
Az étcsokoládét olvasszuk meg, hagyjuk kihűlni és keverjük a mascarponéhez. A habot verjük fel és keverjük hozzá, majd adjuk hozzá a cukrot is. A zselatint a csomagoláson lévő leírás szerint oldjuk fel és keverjük hozzá. A tepsiben lévő, kihűlt piskótára kenjük rá a krémet és tegyük hűtőbe.
Készítsük el a fehér krémet. A zselatint oldjuk fel a csomagolásán lévő előírás szerint. A tejszínhabot verjük fel, keverjük hozzá a joghurtot, a cukrot, a vaníliát. Keverjük hozzá a zselatint. A barna krémre simítsuk rá és tegyük hűtőbe 30 percre.
A tejcsokoládét olvasszuk meg és díszítsük vele a süteményt. Hagyjuk a hűtőben néhány órát, hogy teljesen megszilárduljon a krém, majd szeleteljük.
Megosztásokat köszönöm