Nemrég lett kész, imádom 🙂 Csak hagyni kéne a családnak is… 😀
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 dl főtt fekete kávé
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 tojássárgája
- 8 evőkanál cukor
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4 evőkanál liszt
- 30 dkg vaj
A tetejére:
- 22 dkg tejcsokoládé
- fél evőkanál vaj
Elkészítése:
A tojások fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük és a tojáshabhoz adjuk. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd a habhoz adjuk. Összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet. A vajat a cukor felével kikeverjük, majd a kakaóport is hozzáadjuk. A tejet, a lisztet, a tojássárgáját és a cukor másik felét kikeverjük, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű krém lesz belőle. Majd kihűtjük és a vajkrémmel összekeverjük. A megsült, kihűtött piskótát háromba vágjuk és belocsoljuk a kávéval, majd megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és bevonjuk vele. Lehűtve szeleteljük.