Skip to content

Bögrés krémes finomság, bármilyen gyümölccsel elkészíthető! Eperrel a legfinomabb!

A legtöbb háziasszony receptes füzetében számos sós és édes sütemény receptje olvasható, ma mi is szeretnénk gyarapítani ezt a receptgyűjteményt, ezért egy különlegesen finom porhanyós tésztából készült süteményt mutatunk. Tetszés szerint akármilyen gyümölcs kerülhet rá. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk!

Hozzávalók a porhanyós tésztához:

  • 1/2 bögre tejföl,
  • 150 g vaj,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • 1/2 bögre cukor,
  • 2 bögre liszt.

Hozzávalók töltelékhez:

  • 2 kanál liszt,
  • 1 bögre cukor,
  • 1 db tojás,
  • 1 bögre tejföl.
  • 350 g fagyasztott málna.

Elkészítés:

Mielőtt elkészítjük a tésztát vegyük ki a málnát, hogy olvadjon ki, utána nekifoghatunk a tészta elkészítéséhez. Keverjük össze a cukrot a tejföllel, a vajat olvasszuk fel mikrohullámú sütőben.

Amikor a vaj kihűl, adjuk hozzá a tejfölös keverékhez, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.

Gyúrjuk össze, rugalmas tésztát kell kapnunk. Vegyünk elő egy magasabb falú tortaformát és helyezzük bele a tésztát, a forma oldalához is simítsunk belőle.

Készítsük el a tölteléket. Keverjük ki a tojást a cukorral, a liszttel és a tejföllel. A kiolvadt málnát tegyük a tésztára, majd öntsük rá a tejfölös krémet.

Tegyük be a sütőbe, majd 180 fokon süssük 60 percig.

Miután megsült hagyjuk kihűlni, majd csak ezután szeleteljük. Ezt a süteményt elkészíthetjük erdei gyümölccsel is. Jó étvágyat!

Loading