Skip to content

Bejgli szelet receptje, nem reped, az íze azonban csodás

A bejglit mindenki szereti, de sokszor okoz gondot, hogy sütés közben kireped. A bejgli szelet, vagy más néven bejgli kocka esetén nincs ilyen gond, mivel tepsiben rétegezzük, nem tud kirepedni. Cserébe azonban annyira finom, mint a hagyományos bejgli.

Hozzávalók:

  • 225 g liszt,
  • 65 g porcukor,
  • 210 g margarin, vagy vaj,
  • 4 g só,
  • 3 tojás sárgája,
  • 11 g élesztő,
  • 130 ml langyos tej.

Töltelék:

  • 40 dkg dió,
  • 40 dkg mák,
  • cukor tetszés szerint.

Elkészítés:

225 gr sima liszt, 65 gr porcukor, 210 gr margarin vagy vaj, 4 gr só. Ezt elmorzsolni a vajjal. Mikor ez megvan, 3 tojás sárgája, 11 gr élesztőt elkeverni 130 ml langyos tejben, jól kidolgozni (én géppel) készítem el. 2 – 2,5 órát a hűtőben. De előtte három felé osztottam. Némileg egyformák legyenek, én kimértem, külön becsomagolva mehet a hűtőben. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.

Én 40 – 40 dkg diót és mákot használtam. Ez már tetszés szerint megfőzni. Kétórás elteltével lehet vele dolgozni. Tepsibe rakva minden. A tetejét megkenjük tojássárgájával, mehet vissza a hűtőbe jó fél órára, utána a fehérjével, szintén a hűtőben. Utána ha megszáradt lehet sütni. Hőfokot nem tudok írni, mert sparheltba sütöm. Esetleg ha valaki türelmetlen, lehet használni hajszárítót a tojás szárítására. Mindenkinek kívánok sok sikert az elkészítéséhez. Megéri!

Szilvási Erzsébet Szilvási receptje

Loading