Skip to content

Bécsi túrós palacsinta, nem lehet belőle eleget sütni

  • by
Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle, frissen, vagy hidegen is finom!

Hozzávalók:

  • 10-12 db palacsinta
  • Töltelék:
  • 50 dkg házi túró
  • 2 ek. porcukor
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • Öntet:
  • 1 dl tej vagy tejszín
  • 1 tojás
  • 1 tk. vanília kivonat

Elkészítés

Hagyományos palacsintákat sütünk. A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan a túróba forgatjuk.

A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd mindet félbevágjuk.
Fogunk egy sütőtálat, egy evőkanál puha vajjal kikenjük és a palacsintákat egymásra döntve belefektetjük.

Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük és a palacsintára locsoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral finoman meghintve tálaljuk.

Tipp:mazsola helyett,áfonyával is isteni☺

Krisztina Gyurcsics receptje

Loading