Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle, frissen, vagy hidegen is finom!
Hozzávalók:
- 10-12 db palacsinta
- Töltelék:
- 50 dkg házi túró
- 2 ek. porcukor
- 1 tk. vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojás
- 5 dkg mazsola
- Öntet:
- 1 dl tej vagy tejszín
- 1 tojás
- 1 tk. vanília kivonat
Elkészítés
Hagyományos palacsintákat sütünk. A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan a túróba forgatjuk.
A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd mindet félbevágjuk.
Fogunk egy sütőtálat, egy evőkanál puha vajjal kikenjük és a palacsintákat egymásra döntve belefektetjük.
Az öntet hozzávalóit krémesre keverjük és a palacsintára locsoljuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral finoman meghintve tálaljuk.
Tipp:mazsola helyett,áfonyával is isteni☺
Krisztina Gyurcsics receptje