Skip to content

Az eredeti képviselőfánk receptje! Nagy kedvenc nálunk is:)

Ropog a tésztája és kifolyik belőle a krém, miközben eszed 🙂 Eddig én sem mertem nekiállni, így már nem lesz gond. 🙂 Nagy kedvencem, itt az ideje, hogy elkészítsem! 🙂

Elkészítése:

Negyed liter tejet vagy vizet hét deka vajjal és egy csipet sóval addig keverünk a tűzön, amíg felforr. Ekkor rögtön beleteszünk tizennégy deka lisztet, jól megkeverjük, és azonnal levesszük a tűztől, s tovább keverjük, amíg kihűl. Beleütünk egyenként hat tojássárgáját, mindegyikkel teljesen simára keverjük. Kikent és meglisztezett tepsibe egyforma halmokat teszünk a tésztából, tojással megkenjük, és forró sütőben — csak így duzzad meg —sütjük öt percig. Öt perc után kissé csökkentjük a hőt, és szép sárgára sütjük a fánkocskákat. Amikor készen vannak, még öt percig tartjuk a nyitott ajtajú sütőben. Amint kihűltek, ketté vágjuk, az alsó felébe kis mélyedést vájunk és megtöltjük hideg vaníliakrémmel. A tetejét tegyük vissza és hintsük meg vaníliás porcukorral.

Loading