Rendszeresen sütöm évek óta, nem lehet megunni, nagyon finom és egyszerű.
Hozzávalók
- 7 tojássárgája,
- 20 dkg cukor,
- 13 kanál víz,
- 2 kanál kakaó,
- 20 dkg liszt,
- 1 sütőpor.
Krém:
- 2 cs. vaníliás puding,
- 6 dl víz,
- 7 tojásfehérje,
- 10 kanál cukor.
Tetejére:
- 2,5 dl tejszín,
- csokireszelék.
Elkészítés
7 tojássárgáját, 20 dkg cukorral kikavartam, hozzáadtam 13 kanál vizet, 2 kanál kakaót, 20 dkg lisztet, 1 sütőport, tepsibe öntöttem, 20 percig 180 fokon sütöttem.
Míg a piskóta sült, elkészítettem a krémet: 2 cs. vaníliás pudingot megfőztem 6 dl vízben, a 7 tojásfehérjét 10 kanál cukorral kemény habbá vertem és a forró pudinggal összekevertem, rákentem a piskótára, és további 10-15 percig sütöttem. A kihűlt süti tetejére 2,5 dl tejszínt felvertem, rákentem, csokireszelékkel díszítettem
Fotó: Klára Mátis