A fánkok legjobbja, könnyen elkészíthető, de az íze csoda jó!!
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- fél tasak sütőpor
- 2 tojás
- 3 dkg vaj
- 1 dl tej
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük összekeverjük, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk, a tejet csak lassan öntjük bele és robotgéppel összedolgozzuk. A tészta ne legyen folyós. Fóliával letakarjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk, majd egy kisebb szaggatóval a közepét is kivágjuk. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot. Lekvárral, porcukorral, de akár csokoládé mázzal leöntve is tálalhatjuk.