Skip to content

A héten valamelyik csoportban láttam ezt a receptet, rögtön el is mentettem magamnak! Finom süti!

Ma voltunk a lányoméknál, tegnap gyorsan meg is sütöttem az unokáknak. Nagy sikere lett!! Még soha nem sütöttem őzgerincben, ez a tepsis recept kapóra jött, sokkal egyszerűbb és nagyon finom. A tepsiben szoktam megtölteni a süteményeket, letakarom és úgy teszem a hűtőbe, de ez kilógott a tepsi fölé, így nem tudtam rá csokimázat készíteni (egyébként az unokák nem is szeretik rá!), ezért hagytam egy kis krémet és a szeletelés előtt kentem a tetejére! Az én tepsiméretem: 38 x 23 cm.

Méteres kalács szelet

Hozzávalók

Sárga lap:

  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 1/2 csomag sütőpor

Barna lap:

  • 4 tojás
  • 22 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl meleg víz
  • 1/2 csomag sütőpor

Krém:

  • 3 csomag puncs ízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 35 dkg vaj/margarin

Tetejére:

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk.

Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22 x 32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 °C-on, tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk.

Ugyanígy készítjük el a barna tésztát is a hozzávalóiból. A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

A vajat/margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. 3 részre osztjuk. A kihűlt tésztákat 2-2 lapba vágjuk, majd megtöltjük.

Barnalap – krém – sárgalap – krém – barnalap – krém – sárgalap.

A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és a sütemény tetején elsimítjuk.

Ibolya Farkasné Joó konyhájából!

Loading