Hozzávalók:
- 6 db nagyobb krumpli,
- darált hús,
- zúzott fokhagyma,
- 1 tojás,
- só,
- bors,
- mozzarella sajt.
Besamel:
- liszt,
- vaj,
- tej,
- só,
- bors.
Elkészítés:
6 db nagyobb krumplit megpucoltam, majd sós vízben megfőztem. A húsgolyók hagyományos fasírtgolyók. A képen látható módon, én egy tortaformába tettem, az alján is karikára vágott krumpli van. Majd basamell mártást készítettem, azzal leöntöttem és a tetejét mozzarella sajttal megszórtam. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöttem. Féltem, hogy a fasírgolyók nem sülnek majd át, de semmi gond nem volt, szépen átsültek!
Besamel:
A lisztet a vajon megpirítom. Közben a tejet felforraljuk. Majd ha megpirult a liszt, a forralt tejet folyamatos kevergetés közben hozzáöntöm. Majd a végén sóval-borssal ízesítem.
Kissné Kovács Nóra receptje!