Hozzávalók
- 50 dkg darált hús,
- vöröshagyma,
- 140 g sűrített paradicsom,
- petrezselyemzöld,
- só,
- bors,
- 1/5 kg krumpli,
- tojás,
- reszelt sajt.
Elkészítés
Az 50 dkg darált húst pici olajon megforgatom beleteszem az apróra vágott vöröshagymát a 140 g sűrített paradicsomot petrezselyem zöldet, sót , borsot és az egészet puhára megfőzöm.
Kb. 1/5 krumpliból vajas tört krumplit készítek, a jénai tál aljára helyezem a kész tört burgonya felét, szépen egyenletesen elkenem.
Erre rakom a már megfőtt darált husit majd a maradék krumplit is ráhelyezem.
A krumpli tetején mélyedést tettem, ebbe ütöttem bele a nyers tojásokat.
Reszelt trappista sajttal megszórtam addig sütöm míg aranybarna nem lesz!
Jó étvágyat kívánok!
Mónika Gyurászné receptje!