Ma egy olyan étel receptjét hoztuk el nektek, amit kissé különleges módon készítünk el, a húsgombócokat nem főzzük, hanem megsütjük. Ezt az ízletes étel akár ünnepekre is elkészíthetjük.
Hozzávalók a Besamel szószhoz:
- 5 kanál vaj,
 - 4 kanál liszt,
 - 4 pohár tej (1 liter),
 - 2 teáskanál só,
 - 1/2 kiskanál szerecsendió.
 
Hozzávalók:
- 3-4 darab burgonya,
 - 400- 500 g darált marhahús,
 - 1 db hagyma,
 - 1 gerezd fokhagyma,
 - 1 kiskanál apróra vágott zöldpetrezselyem,
 - pirospaprika tetszés szerint,
 - só,
 - bors ízlés szerint,
 - 150 g mozzarella.
 
Elkészítés:
Először készítsük el a Besamel szószt, vegyünk elő 2 kisebb edényt. Az egyikbe töltsük bele a tejet majd főzzük fel, a másikba pedig olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá lassanként a lisztet. Folytonos kavargatás közben egy homogén aranysárga masszát fogunk kapni. Kavargassuk tovább majd lassanként öntsük hozzá a forró tejet, keverjük simára, ez lesz a szósz alapja. Hagyjuk forrni néhány percet takaréklángon, állandó kavargatás mellett. Amikor már majdnem kész van, tegyük bele a sót és a szerecsendiót.
Készítsük el a húsgombócokat, tegyük bele a darált húsba az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott hagymát, majd fűszerezzük, pirospaprikával, sóval és őrölt fekete borssal tetszés szerint. Formázzuk meg a gombócokat.
Készítsük el a burgonyát, tisztítsuk meg, majd sós vízben félig főzzük meg, hagyjuk egy kicsit hűlni, karikázzuk fel. Vegyünk elő egy hőálló tálat, az aljába és az oldalához rakjunk burgonyakarikákat majd tegyük rá a húsgombócokat. A gombócokat válasszuk el egymástól egy – egy karika burgonyával, majd öntsük rá a Besamel szószt és szórjuk meg reszelt mozzarellával. Az előkészített ételt tegyük 200 C fokra előmelegített sütőbe, majd nagyjából 25 perc alatt süssük meg. A sütési idő, a sütőtől függ. Ezt az ételt elkészíthetjük különböző zöldségek hozzáadásával is. Jó étvágyat!
 ![]()
