Skip to content

A békebeli sajtos perec – nagyon egyszerű és nagyon kapós! Finom!

Egy hosszú nap után, amikor már semmi másra nem vágyunk, csak szeretnénk leheveredni egy kicsit a kanapéra, érdemes megjutalmaznunk magunkat ezzel a finomsággal. A családi ebédek után is elmaradhatatlan sztár, a sok édes finomság mellett ez a sajtos perec biztosan tarolni fog! A recept nagyon egyszerű, ezért ha egyszer megkóstolod, biztosan gyakran elkészíted majd.

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj,
  • 40 dkg liszt,
  • 1 csapott evőkanál só,
  • 15 dkg reszelt sajt,
  • 1 tojássárgája,
  • 2 – 3 evőkanál tejföl,
  • 1 csomag sütőpor.

A tetejére:

  • 1 tojás,
  • reszelt sajt.

Elkészítés:

25 dkg vaj, 40 dkg liszt, 1 csapott ek. só, 15 dkg reszelt sajt, 1 tojássárgája, 2 -3 ek. tejföl, 1 cs.sütőpor, ezeket a hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk a tésztát. Rögtön nekiláthatunk a nyújtásnak, szaggatásnak, de az se baj, ha fél órát hűtőben pihentetjük, úgy könnyebb a vajastésztával dolgozni. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és perec szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejét megkenjük tojással és reszelt sajtot szórunk rá, 200 fokon alsó-felső sütés kb. 15-17 perc alatt megsütjük.

Mariann Törteli receptje

<!---->