Skip to content

A finom puha palacsinta titka, ami nem ragad le, nem ég oda, fantasztikusan sikerül! Káprázatos!

Ma egy olyan palacsinta receptjét hoztuk el nektek, amelyik tej és tojás nélkül készül, ezért a vegetáriánusok is fogyaszthatják. A hozzávalók kiméréséhez 250 ml-s bögrét használunk.

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt,
  • 3 bögre forralt víz,
  • 3 kanál cukor,
  • pici só,
  • 1/4 kiskanál sütőpor,
  • 50 ml olaj.

Elkészítés:

Főzzük fel a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Egy mélyebb tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot, majd lassanként öntsük hozzá a kihűlt vizet. Használjunk mixert, hogy krémesebb legyen. Amikor jól összekevertük a hozzávalókat, öntsük hozzá az 50 ml olajat. Keverjük össze majd hagyjuk 20 – 25 percet pihenni a tésztát, utána pedig süssük ki egyenként őket, a szokásos módon. Bármilyen töltelékkel tölthetjük.

Jó étvágyat!

Loading