Ma egy olyan étel receptjét hoztuk el nektek amely nagyon laktató, fantasztikus ízű és bármilyen alkalomra elkészíthető, mert annyira mutatós.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya,
- 1 db hagyma,
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 g vaj,
- 400 g marhahús,
- 2 evőkanál tejföl,
- só,
- bors ízlés szerint.
Elkészítés:
Szeleteljük fel a húst és a megtisztított hagymát apró darabokra majd daráljuk le. Tisztítsuk meg a burgonyát, szeleteljük fel és főzzük meg sós vízben. A húst és a hagymát fűszerezzük, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy serpenyőben pirítsuk meg.
Ha száraz a húsos töltelék öntsünk alá egy kis vizet. Szűrjük le a burgonyát, adjuk hozzá a vajat és pürésítjük. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg olajjal, tegyük bele a burgonyapüré felét.
Tegyük rá a húsos tölteléket.
Halmozzuk rá a burgonyapüré másik felét és simítsuk el egyenletesen.
A burgonyapürét kenjük le a tejföllel ez majd egy kérget alkot a sütésnél.
Tegyük előmelegített sütőbe, 180 fokon süssük ameddig megpirul. Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható, jó étvágyat!