Skip to content

7 étel, amely minden gyógyszernél jobban tisztítja a szervezetet! Csodálatos!

✔ Vörös cékla
A test első számú “tisztítószere”. Először is, rostot, foszfort, rezet, C-vitamint és számos szerves savat tartalmaz, amelyek javítják a táplálék “mozgását” és elpusztítják a “rossz” rothasztó baktériumokat a belekben. Másodszor, tartalmaz egy lipotróp anyagot, amely elősegíti, hogy a máj jobban megszabaduljon a méreganyagoktól. Harmadszor pedig a cékla a folsav (több új sejt jön létre) és a kvarc (javul a bőr, a haj és a köröm) révén segít a szervezet fiatalításában.
Felhasználás: főzve salátában, levesként vagy gyümölcslében.

✔ Káposzta
A káposzta sok rostot tartalmaz, ami segít megkötni a nehézfémeket és a toxinokat, és eltávolítani azokat a belekből. Ezenkívül gazdag szerves savakban, amelyek javítják az emésztést és normalizálják az emésztőszervek mikroflóráját. De ez még nem minden. A káposzta nagyon ritka U-vitamint tartalmaz. “Hatástalanítja” a veszélyes vegyi anyagokat, részt vesz a vitaminok szintézisében, és még a fekélyeket is gyógyítja.
Felhasználás: Frissen, savanyú káposzta és gyümölcslé formájában.

 Fokhagyma
Egy gerezd fokhagyma több mint (!!!!) 400 tápanyagot tartalmaz. Csökkentik a vér “rossz” koleszterinszintjét, tisztítja az ereket, elpusztítja a glioblastoma multiforme sejteket (az agydaganat okozója), elpusztítja a diftériát, a tuberkulózis bacilusokat és a Helicobacter-t (a gyomorfekély okozója), “megszünteti” a férgeket stb.
Felhasználás: frissen, őrölve.

✔ Hagyma
A hagyma gazdag fitoncidokban, amelyek az illóolajokban vannak jelen. Számos baktériumot és gombát képesek elpusztítani néhány másodperc alatt. Ezenkívül a hagyma javítja az emésztést, a tápanyagok felszívódását és még az étvágyat is. A magas kéntartalom pedig lehetővé teszi a hatékony hatástalanítást és “minden káros anyag” eltávolítását.
Felhasználás: frissen, salátában, alkoholos tinktúraként és kozmetikai maszkként (pattanások esetén).

✔ Alma
Az alma pektinjének és rostjainak köszönhetően képes szabályozni az egész emésztőrendszert – “megköti” a méreganyagokat, növeli az étvágyat, serkenti a gyomornedv termelését és enyhíti a székrekedést. Ezenkívül az alma elpusztítja a vérhas, a staphylococcus aureus, a protozoonok és az influenza A vírus kórokozóit.
Felhasználási mód: friss alma héjával, gyümölcslé és reszelt pép formájában, leves formájában.

✔ Avokádó
Sajnos ennek a “déli” gyümölcsnek a tulajdonságait a nagyközönség alig ismeri. Az avokádó glutationt tartalmaz, egy figyelemre méltó összetevőt, amely akár 40 különböző rákkeltő anyagot is blokkol, így “tehermentesíti” a májat. Ezenkívül normalizálja a vér koleszterinszintjét, javítja az emésztést, oxigénnel látja el a szöveteket stb.
Felhasználás: frissen, aszalt gyümölcs vagy “vaj” formájában.

✔ Áfonya
Talán az egyik legerősebb “természetes” antibiotikum és vírusellenes szer, amely hatékonyan tisztítja meg a hólyagot és a húgyutakat a káros baktériumoktól. Ugyanilyen fontos, hogy a tőzegáfonya “harcol” a rákos sejtek kialakulása és fejlődése, valamint a vérrögök és plakkok megjelenése ellen az erekben.
Felhasználási mód: frissen, gyümölcslé és lekvár formájában.

Loading