Mennyei főétel! Hamar elkészül, így egy fárasztó nap után is könnyen összedobhatjuk az ínycsiklandó vacsorát.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellet
- 6 gerezd fokhagyma
- friss zöldpetrezselyem
- fél zellergumó
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, egy kis olívaolajon 6-8 percen át pirítjuk, majd a megtisztított zellergumót is vékony szeletekre vágjuk és hozzáadjuk. A főzőtejszínt összekeverjük a tejföllel és a liszttel. Arra figyeljünk, hogy csomómentes legyen! Ezzel felöntjük a csirkét, közben a zöldpetrezselymet is apróra vágjuk és rászórjuk a csirkére az összezúzott fokhagymagerezdekkel együtt, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük a szószban és rizzsel, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.