A citromot elsősorban a héj miatt fagyasztják le. Felolvasztva a héja puhább és könnyebben fogyasztható.
A legtöbb gyümölcshöz hasonlóan a citromhéj is tele van tápanyagokkal, amelyek segítenek a koleszterinszint szabályozásában, az immunrendszer erősítésében és a rák megelőzésében. Antimikrobiális, gombaellenes és antibakteriális anyagokat is tartalmaz.
A citrom rendszeres fogyasztása pozitív változásokat eredményez a szervezetben.
Soroljuk fel fő előnyeit:
- csökkenti a stroke kockázatát;
- megelőzni a rákot;
- erősíti az immunrendszert;
- gyulladások kezelése és megelőzése;
- antibakteriális hatás;
- az asztmás tünetek enyhítése;
- a depresszió és a szorongás leküzdése;
- tisztítja a vesét és a májat.
Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a citromhéj több mint egy tucat különböző ráktípus elleni küzdelemben hatékony, és talán jobban működik, mint a hagyományos kemoterápiás és sugárkezelések.
Egyszerűen adjon fagyasztott citromot a héjával együtt a turmixához, érezhető terápiás és megelőző hatása lesz az italának!
Hogyan készítsünk citromos jeget
1) Öblítsük le a citromot folyó hideg víz alatt, és töröljük szárazra.
2) A fertőtlenítéshez mártsuk egy percre almaecetbe.
3) Tegyük a fagyasztóba 12 órára (egy éjszakára).
4) Reggel reszelje le az egész fagyasztott citromot – a gyümölcshússal, a héjjal és a magokkal együtt.
5) Az így kapott keveréket tegye szét egy jégkockatartóba, és tegye a fagyasztóba.
Használjon fagyasztott citromos jégkockát, amikor csak eszébe jut, és élvezze ennek a természetes gyógymódnak az előnyeit!