Nagyon finom, mindig több adagot készítek belőle, hogy mindenkinek jusson belőle rendesen! 🙂
Hozzávalók:
- 50 gramm vaj
- 1 apróra vágott ahgyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
- 700 gramm darált hús
- 2 teáskanál mustár
- 1 tojás
- 450 gramm leveles tészta
- 6 főtt tojás
- só
- bors
Elkészítése:
- Vajban dinszteljük meg a hagymát, a fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet.
- Egy tálba tegyük bele a darált húst és tegyük bele a dzinsztelt ahgymát, majd adjunk hozzá mustárt és egy felvert tojást, sózzuk, borsozzuk, majd jól dolgozzuk össze.
- A tésztát nyújtsuk ki, tegyük a közepébe a darált hús felét és formáljunk belőle egy téglalap alakot (a képen látható módon).
- Tegyük rá a tojásokat a darált hús közepébe egy sorba, majd a maradék darált húst tegyük rá.
- A tésztát vágjuk be a képen látható módon és kössük össze kereszirányban, nyomjuk kissé a töltelékhez.
- Kenjük meg a tésztát tojássárgával és 40 percig süssük míg aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat!