HOZZÁVALÓK
- a tésztához:
 - 50 dkg liszt,
 - 20 dkg ráma margarin,
 - 7 dkg porcukor,
 - kevés só,
 - 1,5 dkg élesztő,
 - 2 db tojás sárgája,
 - 1 dl tej
 - Mákos töltelék
 - 50 dkg darált mák
 - 20 dkg cukor,
 - 3 dl tej,
 - 3 dkg mazsola,
 - kevés vaníliás cukor és
 - fahéj,
 - 1 db citrom reszelt héja,
 - 1 kanál méz.
 - Diós töltelékhez:
 - 50 dkg dió,
 - 20 dkg porcukor,
 - fél deci tej,
 - 1 van. cukor,
 - 5 dkg mazsola,
 - 1 db citrom héja
 
ELKÉSZÍTÉS
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. A sütőlemezre papírt teszek, ráhelyezem a 4 db bejglit ne legyenek közel egymáshoz, sütés közben megnő a térfogatuk, ha nem fér egyre inkább külön süssük meg. Ettől lesz szép a mintázata.
Lekenem 1 db tojássárgájával hosszanti irányban ezután pihentetni kell úgy félórát. Majd lekenem de most keresztirányban!!!
A tojásfehérjével, megint pihentetem kb. félórát. A lényeg, hogy megszikkadjon a tetején a sárgája és a fehérje is. Megszurkálom villával a tetejét
Panni Nagyné receptje
 ![]()
