Hozzávalók:
A levesalaphoz:
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 répa
- pirospaprika
- só
A krumpligombóchoz:
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
- 1 db tojássárgája
- 2 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 4 db főtt krumpli
Elkészítés:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel. Amíg a zöldség megpuhul, összeállítjuk a krumpligombócot.
Az áttört krumplit a vajjal, a liszttel, a tojássárgájával összekeverjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel. Az anyagból apró gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesbe téve 2-3 perc alatt készre főzzük.