A krémes sokak kedvenc süteménye, tortaformában készítve ünnepi alkalmakra is remek választás! Ebből tényleg nem lehet annyit készíteni, hogy elég legyen, annyira finom, hogy biztosan kér mindenki még egy szeletet belőle.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta,
- 5 dl tej,
- 5 dl víz,
- 250 g cukor,
- 2 cs vaníliás cukor,
- 5 tojás,
- 100 g liszt,
- 100 g étkezési keményítő,
- 250 ml tejszín.
Elkészítés:
A tésztát 25 cm torta karikával kiszúrjuk. Az egyiket háromszögekre felszeleteljük és mindkettőt megsütjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral (amiből előzőleg 5 evőkanálnyit elvettünk a fehérjének), vaníliás cukorral, liszttel, étkezési keményítővel 1-1,5 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és a vizet, és megfőzzük. Míg forrón kanalanként hozzáadjuk az előzőleg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket, amit kézi mixerrel a legmagasabb fokozaton keverünk össze. Mikor kész, a tortakarikát a tészta köré tesszük, ráöntjük a tésztára, megvárjuk míg kihűl. A tetejére a felvert tejszínhabot rátesszük, majd a tészta másik felét. Ízlés szerint porcukorral meghintjük. A krém folyós, de gyorsan szilárdul, mindenképpen tortakarikába, vagy magas falú tepsibe töltjük vissza.
Timea Fleisz receptje és fotója!