Skip to content

Almás krémes csoda, sütés nélkül! Ha nincs kedved sütni, de almás édességre vágysz, kóstold meg! Csodás!

Valami ínycsiklandó almás finomságra vágysz, de nincs kedved sütni? Akkor próbáld ki ezt a különleges finomságot!

Hozzávalók a kekszes részhez:

  • 2 evőkanál margarin,
  • 200-300 g háztartási keksz,
  • 1 kg alma.

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 db tojás sárgája,
  • 5 evőkanál cukor,
  • 5 evőkanál liszt,
  • 1/2 liter tej,
  • 15 dkg margarin,
  • vaníliás cukor.

A díszítéshez:

  • tejszínhab,
  • csokoládé.

Elkészítés:

Tegyük a margarint egy lábasba, majd lassú tűzön hagyjuk megolvadni. Amikor megolvadt vegyük le a tűzhelyről tegyük egy üvegedénybe, vagy tortaformába és rakjuk rá a kekszet úgy, hogy betöltse az edény alját. Az almát tisztítsuk meg, reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét és rakjunk rá a kekszre.

Készítsük el a vaníliakrémet, a lisztet, a cukorral, a tejjel és a tojás sárgájával kavarjuk ki és lassú tűzön, folyamatosan kavargatva főzzük meg. A krémet hagyjuk hűlni. A vajat kavarjuk ki, ízesítsük vaníliával és kanalanként adjuk hozzá a kihűtött krémet.

A vaníliakrémet kenjük az alma tetejére, rakjunk rá egy sor kekszet, a keksz tetejére pedig kenjünk tejszínhabot és reszeljünk rá csokoládét. Tegyük a süteményt pár órára hűtőbe, csak ez után szeleteljük. Jó étvágyat!

Loading